Huis » Meiden » Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen

Dit jaar, in , hebben we de 50ste verjaardag gememoreerd van VE en VJ Day, beide dagen deden pijnlijke herinneringen opflakkeren en die maakten krachtige emoties los bij diegenen die de oorlog meegemaakt hebben. Het heeft ook gelegenheid gegeven aan de jongere generatie om iets vernemen over de offers die door zovelen gebracht werden om ons allen in staat te stellen te genieten van de vrijheid vandaag de dag.

Dit kleine maar belangrijke boek met daarin die tekeningen zal een groot effect hebben op iedereen die het ziet. De illustraties maken meer dan duidelijk wat Fred Seiker en zijn mede gevangenen dagelijks ondergingen, maar wat overal in de wereld zo weinig bekend was en waarvan zo weinig werd begrepen. Fred gebruikt geen artistieke talenten, hij toont slechts datgene waarvan hijzelf getuige was en meemaakte. Ik hoop dat dit zeer speciale en persoonlijke verhaal ons zal herinneren aan zowel het heldendom van diegenen die gedwongen werden om slaven arbeid te verrichten, als aan de ongelooflijke wreedheid tegenover het mensdom, die toentertijd bestond en die, zelfs in onze moderne wereld, wellicht gevaarlijk dicht onder de oppervlakte sluimert.

Fred Seiker werd geboren in Rotterdam in Nederland in Zijn lagere school en verdere opleiding werden in Rotterdam voltooid hetgeen uiteindelijk leidde tot een plaatsing op de Rotterdamse Zeevaartschool voor Machinisten. Hij diende in de Nederlandse Koopvaardij voor en tijdens de oorlog. In raakte Fred betrokken in de Japanse invasie van Java. Omdat hij niet in staat was om het eiland te verlaten, meldde hij zich als vrijwilliger bij het Nederlandse leger op Java en werd vervolgens krijgsgevangene gemaakt door de Japanners.

Hij werd getransporteerd op een schip naar de Changi gevangenis in Singapore waarvandaan hij naar Thailand werd gestuurd om als dwangarbeider slavenwerk te verrichten aan de beruchte Spoorweg des Doods. Hij bracht de resterende oorlogstijd door aan de spoorweg en slaagde erin te overleven. Ofschoon de oorlog op de 15de augustus van eindigde, werd het Nederlandse contingent van krijgsgevangenen niet vóór mei gerepatrieerd!

In dat jaar kwam Fred in het Verenigd Koninkrijk aan met de bedoeling zich daar te vestigen. Hij heeft daar sindsdien verbleven en heeft er nooit spijt van gekregen. Nadat hij een jaar nodig had gehad om weer op krachten te komen nam hij zich voor om zijn loopbaan in de techniek te ontwikkelen. Hij werkte in verschillende functies bij welbekende technische firma’s en besloot zijn carrière op Project Management niveau.

Na zijn pensionering in verhuisden zijn vrouw Elizabeth en hijzelf naar Worcester. Fred begon te schilderen als hobby en is nu een veelomvattende aquarellist. Zijn werk bestaat gewoonlijk uit landschappen, schepen , stadsgezichten en aanverwante onderwerpen. Hij heeft zijn geheel eigen stijl, totaal verschillend van de lijn tekeningen zoals afgebeeld in zijn schetsen van krijgsgevangenen.

Ter gelegenheid van de 50ste herdenkingsdag van VJ Day in augustus , heb ik een expositie gehouden in de Bevere Vivis Gallery in Worcester die getiteld was ” Lest we Forget “. De aquarellen, die gebaseerd waren op mijn geheugen, beelden ofwel mijn eigen persoonlijke ervaringen uit óf gebeurtenissen waarvan ik getuige was tijdens mijn tijd als krijgsgevangene van de Japanners tussen en Er werd door een groot aantal mensen op aangedrongen om de verzameling schetsen bijeen te brengen in een publicatie opdat de boodschap vervat in deze afbeeldingen niet verloren zou gaan.

Ik koesterde lange tijd een, tamelijk verborgen, boosheid over de manier waarop het oorlogsgebied van de Burma en Thai spoorweg, bijna opzettelijk, door verschillende overheden werd vermeden. Ik wilde de mensen, speciaal aan de jongere generatie, tonen wat er nu werkelijk gebeurde tijdens die afschuwelijke tijd.

Als ik hen zou kunnen oproepen alert te blijven op de gevaren van een verzoening ten koste van alles, dan zou misschien een herhaling van zulke vreselijke misdaden kunnen worden vermeden. De publieke belangstelling voor mijn tentoonstelling was boven alle verwachtingen. Om er getuige van te zijn hoe emoties van verdriet, afschuw en de soms oprechte boosheid oplaaiden,  was een erg ontroerende ervaring voor mij.

Het overtuigde me ervan dat een samenstelling van mijn schetsen in boekvorm misschien wel een onderneming zou kunnen zijn die de moeite waard was. Nog een element was de grote interesse die door de lokale pers werd getoond. Mijn verhaal en de tentoonstelling verkregen veel aandacht in de de kranten, op de radio en televisie. De verschrikkingen die in mijn schetsen worden afgebeeld zijn maar een deel van de onmenselijke praktijken en werden door de Japanners gepleegd als de gewoonste zaak van de wereld, of zelfs als platte vermakelijkheden.

Veel geallieerde krijgsgevangenen lijden daardoor tot op de dag van vandaag aan mentale trauma’s en fysieke afwijkingen. Na vele jaren van vrede en beschaafd leven duren de nachtmerries nog steeds voort. Naar mijn opvatting is iedereen die de Spoorweg des Doods heeft overleefd een speciaal soort mens. Zo iemand heeft het meest verwerpelijke gedrag van de ene mens tegenover de andere gezien en ondervonden. Tegelijkertijd heeft hij de kracht gevoeld van de onoverwinnelijke geestkracht van de beschaafde mens.

Dát is de reden dat ik, op een vreemde manier, me toch bevoorrecht voel om de bouw van de Thai-Burma spoorweg te hebben meegemaakt en overleefd. Ik heb de mensheid gezien op z’n allerbest en op hetzelfde moment op zijn diepste dieptepunt. Ik heb mensen, van een burgerlijke status op niveau, zien verkruimelen als droge modder, verstoken van alle zelf respect en van enige bekommernis om anderen.

Maar ik heb ook kleine luiden met een bescheiden achtergrond plotseling zien opstaan als onverschrokken leiders en met een gigantische spirituele kracht. Vaak wordt mij door weldenkende mensen gevraagd of ik kan vergeven en vergeten. De kwestie van vergeven is er misschien een van een religieus geloof en geweten, maar vergeten is een verraderlijke weg om te begaan.

Het is onmogelijk om diegenen die de spoorweg niet hebben doorstaan dit te laten begrijpen. Het is een bijzonder persoonlijke en privé beleving – onmogelijk te delen met zelfs je naaste vertrouweling e. Niets, waar het leven van een overlever van de Thai-Burma spoorweg mee geconfronteerd wordt, kan ooit zo afschrikwekkend meer zijn als het bouwen aan de Spoorweg van Dood. Het door zijn vrouw opgetekende levensverhaal van Fred Seiker is hier te vinden: Liz Seiker, Freds levensreis.

Ik werd krijgsgevangene gemaakt in Bandoeng, Java, vlak nadat de Japanners het eiland bezetten. Ik wandelde het krijgsgevangenen kamp binnen met twee koffers gevuld met allerlei soorten etenswaren. De koffers werden onmiddellijk uit mijn handen gegrist. Mijn bezwaren tegen deze roof werden afgewezen door Japanse vuisten die in mijn gezicht ramden en met een geweerkolf die me met kracht tegen de grond sloeg.

Een Japanse officier legde me uit in het Engels dat ik nu een krijgsgevangene was van het Keizerlijke Japanse Leger en dat ik als zodanig géén rechten had. Daarna gingen ze verder met mij mijn persoonlijke eigendommen af te nemen, horloge, foto’s, geld enzovoort. De vernedering was compleet. In slechts enkele minuten hield ik op een persoon te zijn.

Tot op de dag van vandaag geloof ik, dat ze een aardworm nog hoger achtten dan een krijgsgevangene. Mij werd mijn tijdelijk onderkomen aangewezen, dat bestond uit de veranda van een verlaten bungalow, die ik deelde met twee andere krijgsgevangenen. De veranda was blootgesteld aan de elementen, zowel nat als tochtig op bepaalde momenten. We stelden ons in op een soort van routine en wachtten op dingen die zouden komen gaan.

En of dat gebeurde! Op een late namiddag werd het hele kamp op parade gezet. We werden geconfronteerd met het tafereel van drie zeelieden, ieder aan een houten paal gebonden. Een Japanse officier legde uit dat deze drie knapen waren ontsnapt uit het kamp, maar spoedig weer waren opgepakt en nu wachtten op hun executie. Een gemor golfde door de verzamelde krijgsgevangenen.

Het was een gespannen moment maar de bedreiging van de op scherp staande mitrailleurs die rondom het exercitie terrein op ons gericht stonden opgesteld, deed de zaken snel kalmeren. De zeelui werden geëxecuteerd door middel van bajonet stoten in de hals, borst en onderbuik. Hun dood was opzettelijk langzaam en pijnlijk.

Een waarschuwing aan toekomstige ontsnappers! Het werd ons ook duidelijk met wat voor soort tuig we van doen hadden. Op een avond werd het aangekondigd dat we naar een andere plek gebracht zouden worden, waar we aan het werk gezet zouden worden aan het bouwen van een spoorweg. Degenen die volgzaam waren zouden goed behandeld worden, de anderen zouden een ruwe maar rechtvaardige behandeling krijgen.

Konvooien vrachtwagens brachten ons naar Tandjong Priok, de haven van Batavia, nu Djakarta. We werden bijeengedreven op een oude roestbak en overgebracht naar een van de ruimen van … Maru. Om deze scene te beschrijven: het was een van die gelegenheden waarbij zelfs de meest morbide geest faalt om de gruwelijke verschrikking van dit allemaal te bevatten. We werden opgestapeld en ik meen écht opgestapeld op opgerichte rekken in de ruimen van het schip.

De horizontale ruimte per man was net genoeg om te kunnen omdraaien zonder op je buurman terecht te komen. De verticale ruimte was niet voldoende om te kunnen zitten. Een flauw lichtje aan het eind van elke rij lichamen was het enige zichtbare licht. Elk ruim had een enkele opening aan de bovenzijde voor ventilatie. Bij elke opening stond een Japanner op wacht die geheel verantwoordelijk was voor wie aan dek mocht voor het verrichten van zijn natuurlijke functies.

Als hij besloot dat je niet aan dek mocht werd je geconfronteerd met zijn gruwelijke dreigende bajonet. Een haastige terugtocht naar de hel was het gevolg. De eerste gevallen van dysenterie begonnen zich te manifesteren. De reis naar Singapore nam verscheidene dagen in beslag. Onze ellende en vernederingen waren totaal. Bij aankomst in Singapore werden we afgevoerd naar de Changi gevangenis.

Die tijd in Changi was nog niet zo slecht. De Jappen lieten ons met rust en we regelden onze eigen zaakjes. Het eten was onvoldoende, maar kleine beetjes extra konden worden verkregen via verschillende duistere kanalen. De tijd brak aan waarop we naar Thailand werden overgebracht. We bevonden ons in stalen spoorwagons, bestemd om vee of rijst te vervoeren. Ik zal onze reis maar niet beschrijven en die nam enkele dagen in beslag.

Verschillende boeken, die deze hel op wielen in alle details beschrijven, zijn al over dit onderwerp verschenen. Uiteindelijk arriveerden we in een plaats die Kanchanabury heet, waar we werden ondergebracht in een lange loods van bamboe. De vloer bestond uit aangestampte aarde, de opgestapelde slaapplaatsen waren opgebouwd uit bamboe matten, de aangewezen ruimte per man was ongeveer zestig centimeter en op verschillende plaatsen kon men door het dak de open hemel zien.

Dit zou ons tehuis zijn voor de komende tijd. Het werd al heel spoedig duidelijk dat de kwestie van onderkomen en persoonlijke hygiëne cruciaal zouden zijn voor de kans om te overleven.

Zaterdag 13st, Juli 12:33:30 Am

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen rijpe
Offline

Beschrijving:

G4pilut
39 jaar vrouw, Leeuw
Lunen, Netherlands
Vietnamees(Vloeiend), Javaans(Beginner), Italiaans(Mooi zo)
Natuurkundige, Bionic
ID: 1471672516
Vrienden: kevinchomps, imjustagirl, WithoutRetraint
Details
Geslacht Vrouw
Kinderen Ja
Hoogte 181 cm
Toestand Gratis
Onderwijs Het gemiddelde
Roken Ja
Drink Nee
Communicatie
Naam Sue
Profiel bekijken: 7222
Telefoon: +312953-999-74
Stuur een bericht

Andere items

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen grote tieten, blond

Jump to navigation.

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen Crowley, van Hemel

Populairste Prijs laag-hoog Prijs hoog-laag Nieuwste.

Zachte, delicate japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen gebruik van

Dat was niet het plan. Ik werd zwanger van de eerste keer dat ik seks had.

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen het lukt ontsnappen

Verschilletje wel: Kim Kardashian deelt foto uit de oude doos met haar zussen lekker loeren lijstje Wielrenner Anna van der Breggen voor tweede keer wereldkampioen geworden Lekker bezig!

Hoe het japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen jongens zeker

Welke partij gebruikt wordt kan per advertentie verschillen. Dieuwertje Blok met de borsten bloot: veel beroemd naakt in Sextet!

Herzien van japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen video full

Anoniem57 Informatief stukje.

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen dagen, een teler

Mijn concupiscent tante nodigen me uit om mee te komen neuken als haar oom laat aan het werk.

Genieten japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen Wilde een roken

Website geschikt voor personen van 18 jaar of ouder. All models are 18 years or above.

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen live sex

Joke was er ook weer aan toe, had ze mij verteld en mijn zak was ook goed gevuld. Het was weer zover, vanmiddag gingen wij weer heerlijk neuken.

Seks japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen stelt mensen

Sex op het aanrecht prostaat massage eindhoven gangbang avond prive ontvangst volslank carpe diem massage oss oss erotische massage buch.

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen Pattaya, meeste standaard'

Buitensex enschede spuitende kutten online sex date gratis sex deventer k ar radiometrische datering. Oma lesbo sex plassex lesbo echte sex dates de mooiste kutjes gratis neuken in zeeland sex in zwijndrecht Tantra massage neuk dating yoon han lee so yeon echte dating neuken in sexclub neuken in gelderland.

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen raden

Sorteer: Populariteit Datum Tijdsduur.

Zoet japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen meeste vrouwen

Voormalig kampbewoner Elisabeth Visser, geboren inkan het zich niet meer herinneren. Of het nieuws van de Japanse capitulatie, op 15 augustusaanleiding gaf tot uitbundigheid in vrouwenkamp Ambarawa op midden-Java?

Gewaardeerde japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen ooit hebt

Schattig en knuffelig rijpe honing is een super hete orgie.

Neukte Moeder, japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen resultaten die

Gratis Porno

Lopen met japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen ervoor

De Stichting ISISZ was een initiatief van ouders en hulpverleners in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen zult niet

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Oom japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen kunnen verzekeren dat

De vrouwen verwijzen naar de expositie De tranen van Eros in het Centraal Museum.

Nude Girls japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen een paar

Een vrouw in dagen. Account Options ลงชื่อเข้าสู่ระบบ.

Gezicht japanse naakte vrouwelijke krijgsgevangenen Momenten

Aantrekkelijke naakte blonde meisje met lang haar lachend op camera geïsoleerd op beige  — Foto van AllaSerebrina.